Amalie

Sidan sist

Skrevet 01.02.2015 klokken 02:58 | Kategori: Australia | Kommentarer: 5


Heisann!

Sidan sist har det skjedd både mykje og lite, egentlig. Første dagane etter at familien reiste heim var tøff, men eg kom meg raskt tilbake til det. Slo meg raskt tilrette i den nye vertsheimen min, og har storkosa meg her sidan. Trur eg trygt kan seie at dei siste vekene har vore dei beste til no. Vertssøstra mi er mi beste venninne her, noko som gjer at det aldri egentlig blir kjedelig. 

Rotary arrangerte ein 18-80-bursdagsfest for meg og ein som fylte 80 på golfklubben i Yass. Det var ein fin kveld, der eg fekk masse fine kort, blomster og ei kjempeflott kake.

Så kom den ordentlege 18-års dagen min, som var ein kjempeflott dag. Brooke og Shirree diska opp med pannekaker til frokost, så stakk eg og Brooke ned til Rotary Farmers Market, før vi åt god lunsj på kafè. Deretter bar det heim for å ordne til til kvelden's festligheiter. Det var ein kjempekjekk kveld (og dag), mykje takk til vertsfamilien min!

Fredag den 23. var det kvartfinale i Asian Cup, mellom Iran og Irak. Det var meg, Brooke, kjæresten hennar Matt og kompisen hans Todd. Vi hadde fantastisk bra sitteplassar, heilt nede med gjerdet - midt i ei stor gruppe Iran-supportarar. Det var difor ikkje tvil i kva lag vi skulle heie på då. Vi fekk både små og store flagg med dei andre supportarane, og lærte nokre utrop. Vi såg nok litt malplassert ut der vi 4 australianera stod midt mellom alle Iran-supporterane, men eg trur dei var veldig takknemlig for støtta. Alle rundt oss ville ta utallige selfies med oss, så til slutt følte vi oss nesten som ein del av Iran-familien. Kampen var utrulig tett, og eg trur den hadde alt ein tilskodar kunne ønskje seg. Atmosfæra var fantastisk, faktisk av det beste eg har opplevd. Etter to av måla Iran scora, kom spelarane akkurat dit vi stod, så eit minutt der trudde eg at eg var døden nær. Resultatet blei ein stykk knust telefon, men det gjer ikkje noko, det var heilt klart verdt det. Kvelden blei komplett då vi kom heim og såg oss sjølve på TV. Resten av kvelden/natta blei brukt til biljardspeling og bading i basseng. Ein komplett kveld (vil tørre å seie at det er den beste dagen på utvekslinga mi til no, faktisk). 


Dagen etter såg vi Yass Knockouts i touch, før vi drog på overnatting til Lucy (som nettopp har kome heim frå utveksling i Danmark). Der åt vi god mat, såg film, og prata om utveksling. Vi drog også inn til Canberra for å sjå kino, og spele lasertag. 

..og ja, eg er Sniper

26. januar er Australia Day, som så godt som er Australia sin (uoffisielle) nasjonaldag. Vi stod opp tidleg morgonen for å hjelpe til med barneleikane på Australia Day Breakfast. Etter det tok Shirree og Brooke meg med til Canberra, der vi var litt turistar og vandra i parkar og gjekk ein tur inne i Parliament House. På kvelden samla vi nokre folk og hadde ein barbeque, med både stolleiken og Twister (pluss litt vann-/bassengkrig)På onsdag begynte skulen på igjen, noko som eigentleg er heilt greit, då eg kjem inn i rutine igjen. Timeplanen er litt annleis, men eg har fortsatt same faga. Har begynt å gå opp for meg kor lite tid eg egentlig har på å gjere ferdig resten av skulearbeidet, og at eg verkeleg må begynne å få ræva i gir skal eg fullføre før eg reiser heim igjen... Fredag starta endelig sommerfotballen på igjen, noko som var utruleg godt. Gjekk derfrå med ei litt småskada tå, og 3 poeng i lomma. På tirsdag byrjar Rotarymøta på igjen, og på onsdag er det touch. 

Neste helg skal eg på rebounder-camp for dei som har komt tilbake frå utveksling, så det blir kjekt å høyre historiene til dei andre utvekslingsstudentane. Om eit par veker blir det surfecamp og vannsport, før vi skal vere vertsfamilie for nokre koreanerar som besøkjer Yass High for ei veke. Mykje kjekke ting som skjer framover, og det byrjar å gå opp for meg kor fort tida faktisk går, og det skremmer meg veldig...

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

5 kommentarer

hits