Amalie

Heimlengsel - ærligheit

Skrevet 11.01.2015 klokken 11:39 | Kategori: Australia | Kommentarer: 3Michael Bublé - Home

I går tok eg farvel med familien igjen. Eg har hatt nokre heilt fantastiske veker saman med dei. Eg trur eg kan seie at det er dei beste vekene sidan eg kom. Difor tek eg meg sjølv i å tenkje, kva betyr det egentlig? Utveksling handlar jo ikkje om familiebesøk? For meg er utveksling å vere sjølvstendig, oppleve ein ny kultur og bli kjend med meg sjølv - og å oppleve fantastiske, nye ting og møte nye supre menneske. 

Eg skal vere ærlig og seie at eg har telt dagar, veker og månadar. Heilt sidan eg kom. Kor mange veker det er sidan eg kom, kor mange månadar eg har vore her, og kor mange dagar det er til eg reiser heim igjen. Eg ser fram til dagen eg reiser heim. Eg gler meg til å lande på Vigra, sjå vennar og familie og leggje meg ned i godsofaen og sjå på norsk TV. Eg savnar heim. Eg har rett og slett heimlengsel. Ofte.

Det ville vere løgn å seie at eg ikkje får panikk når eg tenkjer på å reise herfra heller. Eg vil ikkje reise fra livet eg lev her. Eg har det jo heilt supert. Alle behandlar meg bra, eg får oppleve masse og alt er som det skal. Eg vil heilt sikkert savne mitt australske liv. Ganske så garantert, egentlig. 

Følelsane mine er så blanda. Eg er alltid ein stad mellom å vere heimesjuk og å vere høg på utvekslingslivet. Nokre gonger er smilet stort som sola, og eg er fantastisk fornøgd med livet. Andre gonger kunne tårene mine oversymd storelva om og om igjen, og alt eg treng er å snakke med mamma og pappa. 

Eg har aldri satt nok pris på kva eg har heime. Eg har alltid satt pris på det, men ikkje nok. Eg har ein fantastisk familie, og eg kjem fra ein super stad. Eg elskar rett og slett det norske livet mitt alt for mykje. Det gler eg meg til å kome heim til.

Dette får meg til å tenkje at eg ikkje set nok pris på alt eg får oppleve her i Australia. Eg har det jo heilt fantastisk bra, og fleirtalet av dagane her tenkjer eg ikkje på så mykje anna enn "akkurat her og no", og eg har det fint. Eg får dårleg samvittigheit av å vere heimesjuk. Rett og slett. Men eg treng å vere det.

I går tok eg farvel med familien igjen. Det var av dei verste dagane i livet mitt. Eg gret heile dagen. Eg prøvde å nyte kvar av dei siste timane eg hadde med dei. Kvart eit sekund. Men så tok eg meg sjølv i å tenkje på kva som skulle skje seinare om kvelden, og tårene fossa ut. Å bestille den første mulige billetten heim har aldri frista meir. Eg trygla familien om ikkje å reise heim. Eg ville ikkje gi slipp. Ikkje no. Aldri igjen. Men det måtte skje. Aldri i livet om eg kunne ha reist heim, såpass skylder eg Rotary, familien og meg sjølv.

Eg får klump i halsen, og tårene renn, berre av å skrive om det. Akkurat no har eg det rett og slett heilt jævlig. Det føles uutholdelig. Men veit du kva? Det var verdt det. Desse vekene eg fekk med mamma, pappa, Karoline og Sander var verdt det, og eg ville gjort det om og om igjen. Eg treng berre å komme meg gjennom heimlengselen. Atter igjen. Og det skal eg. Det vil eg. Eg har kome over halvveis, og no skal eg nyte det. Skikkelig. Eg elskar utveksling, men eg hatar at det betyr at eg må vere vekke fra det vanlege livet mitt.

Så om du skal på  - eller har ein unge som skal ein gong skal på - utveksling, aldri i livet nøl med å få/reise på besøk. No har eg noko å leve på. Minner som er der for alltid - minner fra utvekslinga mi eg faktisk kan dele med familien. Dei veit kva eg snakkar om når eg snakkar om touchkampen min. Dei veit kor eg er når eg skal på biblioteket. Dei veit kven eg er med når eg er "heime". Det føles så fantastisk utruleg bra.

Men for no skal eg tåre litt til, så er eg klar for siste halvdel. Det skal bli bra. Så er det like før eg ser dykk alle igjen. Solveig

11.01.2015 kl.13:21

Gud så fint skreve!!! Kjente e blei rørt av å lese det :') Nyt det siste halvåret!
Silje

11.01.2015 kl.15:59

en av grunnene til at organsisajonene ikke anbefaler at foreldre kommer å besøker barna på utvekslingsåret er nettopp på grunn av det, hjemmelengsel... Men utrolig bra skrevet.
Amalie

11.01.2015 kl.22:33

Silje: E jo ei sjølvfølgje at det blir trist å sei farvel igjen, men heimlengsel hadde man fått i jula uansett - og det kjem man seg gjennom etter kort tid! Å ha besøk e heilt totalt verdt det, så at organisasjona ikkje anbefala det skjønna e ingenting av..
Skriv en kommentar


hits