Amalie

ADFA, Burgmann og Brisbane

Skrevet 07.09.2014 klokken 05:02 | Kategori: Australia | Kommentarer: 4


Den siste veka har vore relativt travel og fylt med nye opplevelsar, så eg beklager mangel på innlegg den siste tida.

Forrige laurdag var eg på ADFA (Australian Defence Force Academy), fordi min eldre vertsbror Sean er i forsvaret der. Det var altså ein åpen dag, og eg fekk sjå mykje av det dei driv med. Eg trur ein kan kalle det ein slags befalskule (??), der dei tek utdanning/div. fag samtidig som dei trenar seg opp i forsvaret/marina/luftforsvaret. Det var ein skikkeleg kul dag, og eg er ganske gira på luftforsvaret eller marina (helst luftforsvaret - ser ganske kult ut å leike seg i lufta med fly) når eg er ferdig med VGS!

Ditta skal vere meg om ett par år ;))

Her demonstrerar dei eit angrep

 

På mandag og tirsdag var eg på Burgmann, Michael sin skule i Canberra, for å sjå korleis det er å gå på ein privatskule. Mandagen fulgte eg ei jente i Year 11, og tirsdagen var eg med på ei uflukt med Year 10, der vi gjekk 20km gjennom eit naturreservat. Kjekt, men ganske kaldt og vått.

På mandagskvelden drog eg, presidenten i Yass Rotary og to andre til Harden for å delta i Harden Rotary sitt klubbmøte. Der møtte eg deira utvekslingsstudent, ei veldig hyggeleg jente frå Østerrike. Tirsdag var det som vanleg møte i Yass Rotary, og det var like kjekt som alltid! Eg har faktisk delteke på alle møta (bortsett frå dagen eg kom såklart) sidan eg kom, og eg har planar om å fortsette å møte opp så ofte eg kan. Rotary er ein fantastisk organisasjon, med fantastisk hyggelege mennesker. Pluss der er gratis mat og gratis WiFi, men det er ikkje så viktig... :)))

Onsdagsmorgen tok eg og vertsmor Lisa fly til BRISBANE! Ho hadde eit forretningsmøte der, så då hang eg meg på og fekk oppleve min 3. australske storby sidan eg kom for snart 7 veker sida! Då ho var på møte mesteparten av onsdagen, vandra eg rundt i Brisbane by heilt aleine. Litt for mange dollar blei brukt, men eg er fornøgd med kjøpa, så det er vel det viktigaste! Brisbane var ein fantastisk flott by. Brisbane er på ein måte bygd rundt den krumma elva som renn gjennom byen, og eit område som heiter South Bank hadde faktisk ei slags badestrand nede ved elva. Det var skikkelig fint, og eg kan gjerne tenkje meg å reise tilbake når som helst - i tillegg var det ganske mykje varmare der enn her i Yass (det var 28/29 grader i Brisbane).

På torsdag reiste eg og Lisa til ein slags dyrehage som heiter Long Pine Coala Sanctuary. Der fekk eg klappe, mate og kose med kenguruar, halde ein koala og også halde ein slange. Det var skikkelig kult, og eg trur eg lasta opp litt vel mange sekund med film på snapchat.. Vi tok flyet heim igjen torsdagskvelden, etter 1,5 meget kjekt og vellykka døgn i Brisbane!


Gud som eg hatar dette biletet - slangen kvalte meg nesten så anstiktet mitt ser heilt sjukt utPå fredag kom ein pakke heimanfrå med norsk godteri, kakao, french fries, ullragga og brev - noko som var utruleg godt. Eg har ikkje åpna noko av det enda, då eg skal byrje på ein slags "diett" imorgon - og det einaste søteriet eg har lov å ete er det frå Norge. Blir utruleg deileg å smake norske varer igjen ♥ Mange tenkjer sikkert at det er veldig snart å byrje å savne slike småtteri etter berre snart 7 veker, men eg skal vere ærleg å seie at eg savna det frå veke 1. Det å endre matvanane og dietten sin så drastisk - og å ha i bakhaudet at dette er slik ein kjem til å ete i eit heilt år - gjer at savnet kjem ganske raskt. Ting kan likne på det ein et heime, men samtidig så smakar det heilt annleis. Eg har oppdaga at hamburgarane blir laga på ein HEILT spesiell måte - noko eg aldri hadde trudd, då hamburger er ein såpass internasjonal rett. Eg spesialbestiller fortsatt hamburgarane mine her, for å få den mest mogleg likt heime. Poenget mitt er, at sjølv om det berre har gått 7 veker, så følast det så utruleg mykje lenger, og savnet etter ting heime (ikkje som i heimlengsel) kjem ganske fort, og å endelig få noko "kjent" hit var utruleg godt, så tusen millionar takk for det, kjære mamma og pappa ♥

Litt seinare på fredagen kom Lilja (finsk utvekslingsstudent som bur i Tumut, ca 1,5 timar herfrå) på overnattingsbesøk. Vi åt middag med Ally (ho skal til Finland på utveksling i januar) og tilbrakte kvelden der borte. I går feira vi bursdagen til Ally med Laser Tag og lunsj i Canberra, før eg reiste heim igjen for å spele kamp. Den kampen tapte vi, dessverre (eg er framleis meget nedfor og forbanna for det - då eg hatar å tape over alt på jord). Etter ein ny runde Ice Bucket Challenge (eg gjorde det forrige laurdag også) og ein kjapp dusj, kom Ally hit, og vi åt middag, spelte zombiespel og såg film. Ein kjekk kveld!

 

Det var då siste vekene! Eg har ikkje skule før 7. oktober no - altså ein månad, så onsdag reiser eg til Sydney, lørdag er det Presentation Night for juniorlaga i fotball, så kjem Lilja for å overnatte i ei veke, og deretter reiser eg til sørkysten med vertsfamilien. Eg har nokre travle men spennande veker foran meg. Eg gler meg :)

Papp

07.09.2014 kl.07:20

Lucky you. Kos deg!

07.09.2014 kl.12:23

Vi fortsette å tape vi Amalie:-( du har vertfall fått smaken av seier no, det har ikke vi🐨 XOXO LILLYGIRL72
Amalie

07.09.2014 kl.13:51

Anonym: haha sant så sant!! men heime begynte e å gå mot likegyldig, for oss va så ræva uansett - her kan vi vinne sjøl kor ræva oss spela ?? e heia på dokke ?? xoxo AMYGIRL97
pappalivet

08.09.2014 kl.11:26

Det ser ut til at du he komt deg godt til rette. Blir moro å følge deg under oppholdet. Lykke til videre. :)
Skriv en kommentar


hits